TJ Akustiktak

Inlook Group

Olsson Groth Invest AB säljer den ledande svenska företagsgruppen Montako med koncernmoder Montagegruppen i Malmö AB till finska Inlook Group Oy.

Finlands ledande företag inom interiört byggande och specialmontage utvidgar sin verksamhet genom att förvärva företagsgruppen Montako med koncernmoder Montagegruppen i Malmö AB samt TJ Akustiktak AB, Undertakman i Blekinge AB och AB Smålands Undertak. Montako är en av Sveriges ledande företagsgrupper inom undertak, aktivitetsanpassad akustik och specialmontage. Affären innebär att Inlook blir en betydande aktör i Sverige och stärker sin position inom byggbranschen i Norden.

Företagsgruppen Montako som omsätter ca 120 MSEK ägdes före affären av Olsson Groth Invest AB genom Jonas Olsson och Carl Groth. Montagegruppen i Malmö förvärvades 2012 av OGI och har under de senaste åren utvidgat marknaden och verksamheten genom förvärv av TJ Akustiktak AB i Växjö, Undertakman i Blekinge AB i Karlshamn och AB Smålands Undertak i Norrköping. Inom området specialmontage och ljusinstallationer verkar företagsgruppen över hela Sverige och är kända för sin expertis att bygga krävande lösningar inom undertak, akustik och ljus.

Inlook Group Oy är Finlands ledande aktör inom interiört byggande, undertak och specialmontage. Företaget startade 1967 i Helsingfors och har sedan dess vuxit till att omfatta hela Finland och med verksamhet i Estland och Litauen. Inlook är ett familjeägt företag med 3 generationer arbetande i verksamheten och omsätter ca 800 MSek med 450 anställda.
(https://www.inlook.fi)

Jonas Olsson, partner OGI:

Vi har utvecklat verksamheten genom rekrytering, digitalisering och nya produkter till att bli en av Sveriges ledande inom undertaksbranschen. Vi är glada att kunna lämna över företagsgruppen till en kunnig och stark ägare som kan utveckla verksamheten vidare.